top of page
Пошук
Фото автораOlha Batchvarov

Model Shipways - Pinky schooner GLAD TIDINGS (1937) - Part_2 [Фарбування корпусу/Painting hull]

Оновлено: 8 лист. 2020 р.

Продовжую працювати над корпусом і в другій частині відею показую процес фарбування та влаштування палубного настилу...

I continue the process of building the model of the pinky schooner GLAD TIDINGS (1937) by the American kit manufacturer Model Shipways. Here I share my personal impressions of the kit and results.

          Фарбувати вирішила аерозольними акриловими фарбами з фінішним покриттям матовим лаком.  Це мій перший досвід з фарбованими моделями (сподіваюся що і останній, тому не поспішала одразу бігти і купувати аерограф). Грунтовку обрала сірого кольору, так як вона ідеально підхоть під всі мої відтінки. 

    І тут почалося... Пофарбувала - помалкувала, знов пофарбувала - знову помалкувала (мабуть це можна робити безкінечно доки отримаєш ідеальну поверхню) - збилась з ліку скілики разів я наносила перший основний жовтий колір але одного балончика мені не вистачоло. Я використала ніжний жовтий лимонний колір (citron), як основний і вже на нього наносила чорний (black) та червноний  колір (pimento). Також одразу пофарбувала ватервейс в матовий білий і вкрила корпус лаком так як фарба дуже легко пошкоджується. На всі ці танці та присідання з фарбою в мене пішло 4 місяці, знімаю капелюх перед моделістами, які займаються фарбованими моделями і зокрема пластиковими наборами...

         Додатково я придбала глибокий сірий колір (deep gray) для надбудов шхуни. Вони будуть встановлюватися після влаштування палубного настилу. Так буде легше малкувати настил і виконувати імітацію гвоздювання. Після чого нарізала і зазделегідь підігнала дошки палубного настилу. Приклеїла їх на ПВА підфарбований чорною фарбою для імітації швів. Цвяхи зробила за допомогою ціаноакрілового клею.

Для цього розмітивши палубу - просверлила її сверлом 0,35 мм і залила клеєм. Вишкуривши начисто - вкрила двома шарами тунгової олії. До речі креслення в наборі дуже детальні, а комплект спрощений - тому додатково виготовила відсутній шпігат кокпіта відповідно з кресленнями.

Повнстю весь процес висвітлений на персональній сторінці моделі тут: Pinky schooner GLAD TIDINGS (1937). Та як завжди змонтувала для вас відео, де за кілька хвилин ви можете перегнлянути весь процес 4 місячної роботи над моделлю.


Підписуйтесь на мій YouTube канал, щоб не пропустити наступний випуск по деталізації корпусу та влаштуванню бортів моделі. Прийму в подарунок "like" якщо вам сподобався контент! Можливо виникли ще питання - пишіть в коментарях прямо під відео на каналі.

84 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page